SSD Festival Cum Birthday Party (Jun - July)


Sambutan ini dijalankan setiap tahun, dan pihak sekolah tidak terlepas untuk menghadirinya. Terima kasih kepada pihak SSD kerana sudi menjemput kami. Bersamaan pada 7 Februari, semua pelajar Pendidikan Khas (Asrama) datang untuk memeriahkan majlis ini. Ada macam-macam aktiviti atau persembahan, dan murid-murid juga tidak terkecuali dalam melibatkan diri. Apa aktiviti yang dijalankan? mari kita tengok bersama..


Aik.. kenapa dengan Hajmain, kamu bersyair ke? hee.. ini adalah salah satu adegan dalam persembahan lakonan murid. Lakonan ini bertajuk 'Love Our Nature'. Walaupun masa latihan sangat singkat tapi mereka berjaya menyampaikan mesej yang berkesan. Yang duduk di depan tu kononnya bunga , tapi cikgu tengok macam siput je, hee.. memang sesuai dengan kamu kan.








Aktiviti Limborock, yang tua-tua kalau mau rasa sakit tulang belakang selama seminggu dipersilakan menyertai acara ini. Yang berdiri di kiri tu macam sudah expert, tapi entah perut yang langgar kayu (sticker), hee.. Yah, Zecklose.. u can do it, tapi kalau kamu ponteng sekolah sebab sakit pinggang lepas nih, cikgu suruh kamu menari dangdut. Akhir sekali, adik Mohd. Syafiq Kipleh telah memenangi aktiviti ini, tahniah..






Hei, itu tisu tandas.. kenapa bungkus dia macam mumia? oh, pertandingan membungkus paling kemas rupanya. Ya, bungkus cantik-cantik, tapi kalau dia kentut mesti tak keluar dan melekat dalam seluar kan? hmm.. Al Najar, kamu yang bertanggungjawab nanti. Ada yang bungkus macam ikat paip, ada juga yang buat macam kuih gelung. Kemudian mereka di suruh melompat-lompat macam mumia, nasib tak berlanggar dan jatuh bergolek di atas tangga.











Yang ni kenapa pakai pelik pula? macam Orang Asli Afrika pun ada. Sebenarnya mereka finalis untuk Pertandingan Ratu Pondan. Kalau umur belum cukup, sila tutup mata. Berbakat juga mereka nih, tapi berlakon saja k. Semua penonton memberikan sokongan padu kepada pilihan masing-masing, nasib tak undi pakai SMS, kalau tak mesti habis kredit. Pemenang acara ini adalah adik Mohd. Al Faiz (berdiri dua dari kanan)








Macam iklan 'BersamaMu' pula kan? tapi yang penting ini bukan adegan seorang ayah memberi duit belanja kepada anaknya. Semua yang hadir berpeluang mendapat hadiah dalam aktiviti Cabutan Tiket Bertuah, dan Haidi adalah salah seorang pemenangnya. Rambut macam sama tapi sebenarnya banyak yang berbeza, heh.. Murid-murid kemudiannya diberikan pula dengan angpow dan limau sempena Tahun Baru Cina. Wah beruntungnya kamu..





Akhirnya, acara yang terakhir sudah tentulah masa untuk Menjamu Selera. Walaupun ramai yang hadir tapi jangan bimbang, makanan yang terhidang sentiasa mencukupi. Terima kasih kepada pihak KFC yang sudi menaja beberapa menu. Masa cikgu kecil dulu, KFC ni susah nak jumpa.. sekarang pula kamu boleh makan free. Lepas ni jangan lupa cuci piring kamu sendiri k, siapa yang makan tak habis cikgu denda cuci sudu, heh..

0 comments:

 
/* butterfly cursor ----------------------------------------------- */ Monarch Butterfly 2 /* bee ----------------------------------------------- */