Jogathon 2009 anjuran SSD


Bertempat di Sabah Society for the Deaf (SSD), bersamaan 25 Oktober 2009 (Ahad) semua peserta berkumpul untuk memulakan larian. Sebelum itu, pihak Pendidikan Khas SMK Datuk Peter Mojuntin terlibat sama dalam mengedarkan kad pungutan derma beberapa bulan lalu, untuk membiayai kos pelancaran dan keperluan semasa larian tersebut. Kelihatan murid Pendidikan Khas bersama peserta lain sedang menunggu arahan untuk pelepasan. Terdapat beberapa kategori yang diperkenalkan dan wakil sekolah yang terdiri daripada pelajar asrama menyertai kategori 18 tahun ke bawah. Sekolah mempunyai beberapa wakil murid yang diharapkan menyinar, tapi kalau kedudukan kamu mengecewakan, bersedialah menerima denda kerja amal k.Aik, kenapa tiba-tiba kamu bergambar time sudah berpeluh? Sebenarnya ini adalah gambar selepas larian. Maknanya gambar semasa larian tidak sempat diambil kerana jurugambar turut berlari dan sibuk mengambil rakaman. Bukan alasan ok, tapi kalau mahu mengetahui suasana semasa larian, silalah datang ke Pendidikan Khas SMK Datuk Peter Mojuntin untuk menyaksikan rakaman. Dalam gambar semua nampak penat, tapi ramai antara kamu bukan lari, berjalan saja. Ada yang pura-pura bila nampak kamera / videocam terus lari laju macam dikejar hantu.. Apapun tahniah kerana berjaya menghabiskan dua kali pusingan tasik di Kampung Nelayan tersebut.Bila makan free siapa yang tak suka kan? tapi yang silapnya, kenapa makan depan tong sampah? aduh.. (Untuk pengetahuan semua, tong sampah telah dialihkan selepas gambar diambil) Cikgu ambil gambar kamu tapi kamu ada tolong ambil makanan untuk cikgu ka? yang satu orang tu macam tidak pandai putuskan mee yang panjang.


Inilah wajah pemenang dari SMK Datuk Peter Mojuntin. Adik V. Helmus mendapat tempat pertama untuk kategori lelaki 18 tahun ke bawah, manakala adik Daisy menduduki tempat kedua kategori yang sama untuk perempuan. Sementara Adik Siti Nadzirah dan Sozila pula mendapat hadiah utama untuk cabutan tiket bertuah. Banyak hadiah yang disampaikan, hampir semua peserta mendapatnya, terima kasih kepada pihak penganjur. Selain itu, minuman bertenaga dari MILO juga turut datang sebagai pembekal minuman, thank you.. Tengok, tak sia-sia kamu lari kan? dapat juga hadiah. Tahun depan lari lagi, mungkin boleh dapat hadiah peti sejuk, hee..
Sudah lari, ambil hadiah pun sudah sekarang buat apa? pulang lah.. mandi, ada macam-macam jenis bau. Tapi sebelum tu kita bergambar dulu depan SSD. Semua murid berdiri di belakang, satu orang tu pula suka-suka saja duduk di depan, nanti kena denda cabut rumput baru tau. Wah banyak hadiah kamu, kalau jual di kedai boleh beli 100 plus satu kotak. Lepas bergambar semua murid memungut sampah di kawasan sekeliling, siapa yang malas kamu pulang asrama jalan kaki.

0 comments:

 
/* butterfly cursor ----------------------------------------------- */ Monarch Butterfly 2 /* bee ----------------------------------------------- */